mascarpone krémsajt | 500 gramm |
---|---|
növényi habtejszín | 500 milliliter |
porcukor ízlés szerint | 1 adag |
magozott meggybefőtt | 1 pohár |
étkezési keményítő | 3 evőkanál |
csokoládés pudingpor | 1 csomag |
tej a pudingporhoz | 4 dl |
tej a piskóta mártogatásához | 2 dl |
csokoládéforgács a díszítéshez | 1 kevés |
konyakos-meggy vagy bonbon | 10 dekagramm |
babapiskóta | 3 csomag |
---|
Feketeerdő torta sütés nélkül a Desszertek kategóriában
Egy kapcsos tortaformát ráteszünk egy üveg tortalapra, ezen lesz a torta. A 2 dl tejet megédesítjük és teszünk bele egy pici konyakmeggy aromát, majd ebbe picit megforgatjuk a babapiskótákat, amiket a tortaforma aljára rakunk.
A csokoládés pudingot elkészítjük a 4 dl tejjel és egy kevés cukorral, majd a felét rákenjük a babapiskótákra.
Ezután leszűrjük a meggybefőttet és a levét besűrítjük a keményítővel. Hidegen kell benne elkeverni, majd utána forralni egyet. Ennek a zselének a felét rákenjük a csokira, majd a meggyből teszünk félre a tetejére díszítésnek, a maradék felét pedig rászórjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarpone krémet és ízlés szerint édesítjük. A krémből kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk a díszítéshez, a maradék felét rákenjük a meggyekre.
Ezután újra áztatott babapiskóták következnek, majd rá a maradék csokoládés puding, erre rá a meggyzselé, a meggyek, a legvégén a maradék habos krém. Ezután hűtőbe rakjuk 2 órára.
A hűtőből kivéve körbevágjuk nagy késsel és levesszük róla a tortaforma keretet. A félrerakott krémből kenjünk az oldalára, majd körbe felragasztjuk a babapiskótákat, melyekből 1 cm levágunk. Körbekötjük szalaggal és díszítjük csokoládéforgácsokkal és a meggyel. Egy éjszakára hűtőbe rakjuk.