Feltöltve:

Feketeerdő torta Loncsi módra

timer 240
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Meggyzseléhez

magozott meggybefőtt1 pohár
vaníliás pudingpor1 csomag
cukor1 kevés
víz1 darab

Csokiréteghez

olaj0.5 dl
étcsoki10 dekagramm

Tejszínréteghez

habfix1 darab
cukor1 darab
vaníliás cukor1 csomag
tejszín0.5 liter

Cukorsziruphoz

víz1 kevés
cukor1 kevés
citrom leve1 darab

Kakaós, vizes piskótához

tojás6 darab
1 csipetnyi
szódabikarbóna1 csipetnyi
kakaópor2 evőkanál
víz6 evőkanál
rétesliszt12 púpos evőkanál
kristálycukor12 evőkanál

Csokikrémhez

porcukor ízlés szerint1 adag
kakaópor2 evőkanál
Ráma25 dekagramm
tej2.5 dl
cukor5 evőkanál
kakaós pudingpor1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A piskóta elkészítése: egy kerek tortaforma aljába sütőpapírt fogatunk. Ramával kikenjük a sütőpapírt és a tortaformát ujjnyi magasságban. Ha van turbó fokozatú kézi mixerünk, akkor a hat tojást egészben a cukorral és a sóval habosra verjük. Ha nincs, akkor a szokott módon, külön a fehérjét és a sárgáját cukorral, sóval. A szódabikarbónával és a kakaóporral elkevert lisztet fakanállal lazán a cukros tojáshabhoz keverjük. A masszát a tortaformába öntjük és a tortaforma szélére kihúzogatjuk, hogy egyforma magasságban süljön meg. Közepesre előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, de a sütemény megsüljön. Rácsra borítva kihűtjük és három részre vágjuk.

2. lépés

Csokikrém: 1 cs. kakaós pudingport felfőzünk 5 evőkanál cukorral, 2,5 dl tejjel, majd kihűtjük. A kihűlt pudingot kikeverjük 25 dkg Ramával, 2 evőkanál kakaóporral és ízlés szerinti porcukorral.

3. lépés

Meggyzselé: egy üveg magozott meggybefőtt levét leöntjük egy mérőkancsóba és kiegészítjük 3 dl-nyire vízzel. A vizes meggylevet ízlés szerinti cukorral édesítjük és 1 cs. vaníliás pudingporral sűrűre főzzük.

4. lépés

Cukorszirup: 1 citrom levét ízlés szerinti cukorral és egy kis vízzel felfőzzük.

5. lépés

Tejszínréteg: 0,5 dl tejszínt habbá verünk 1 cs. vaníliás cukorral, cukorral és habfixszel.

6. lépés

Összeállítás: a tortát 3 részre vágjuk. Az alsó és a középső lapot meglocsoljuk sziruppal, majd még melegen rákenjük a meggyzselét. Megvárjuk amíg kihűl, majd csokikrém következik, erre a meggyszemek, majd rá a tejszínhab, végül a felső lap, melyre 10 dkg étcsokit olvasztunk, 0,5 dl olajjal kikeverünk és bevonunk. A torta oldalát a megmaradt csokikrémmel bevonjuk, a csokis tetőt tejszínhabbal és meggyszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem