Feltöltve:

Feketeerdő torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskóta

sütőpor0.5 csomag
liszt12 dekagramm
kakaópor3 dekagramm
cukor14 dekagramm
tojás7 darab

Meggyes töltelék

vanília puding1 csomag
cukor6 dekagramm
meggybefőtt + a leve1 pohár
rum, konyak vagy aroma1 kevés
növényi tejszínhab1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Piskóta: a tojássárgáját a fele cukorral kihabosítjuk, a tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral. A lisztet és a kakaóport átszitáljuk. A tojássárgához apránként hozzáadjuk a tojáshabot vigyázva, hogy ne törjük össze, itt már csak fakanállal dolgozunk. Utána a lisztes keveréket is apránként beleforgatjuk. A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, és előmelegített sütőben készre sütjük. Amíg hűl, elkészítjük a meggyes tölteléket: 3 dl meggylé, 1 cs. vanília puding, 6 dkg cukor, ezeket sűrűre főzzük, majd hozzákeverünk 20 dkg meggyet, és kevés rumot, vagy konyakot. A piskótát 3 felé vágjuk. Megtöltjük a lapokat a következő módon: kakaós lap, meggyes töltelék, tejszínhab, és így folytatjuk. Az oldalát és a tetejét tejszínhabbal vonjuk be. A tetejére tejszínhab rózsákat nyomunk, és egy-egy szem meggyet teszünk rá.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem