Feltöltve:

Feketeerdő torta

timer 240
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

krem

vaniliaaroma2 darab
porcukor ízlés szerint1 adag
növényi tejszínhab1 liter
cukor1 kevés
őrölt fahéj1 kevés
vaníliás pudingpor2 kupica
meggybefőtt2 pohár

A fondant gyúrásához

porcukor1 darab

Fondant (1 adag)

ételfesték1 darab
víz6 evőkanál
étkezési zselatin1 evőkanál
méz2 evőkanál
Ráma1 evőkanál
porcukor50 dekagramm

Piskóta

tojás20 darab
liszt12 evőkanál
kakaópor8 evőkanál
cukor20 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

2 db piskótát sütöttem. Az egyik 12 tojásos kakaós 28 cm-es tortakarikában, a másik 8 tojásos kakaós kuglóf formában. Ezekből kúp alakot formáztam.

2. lépés

Közben 2 üveg meggybefőttet kimagoztam és rumaromában áztattam. A meggybefőttek levét beleöntöttem egy lábasba, pár evőkanálnyit vettem ki belőle, amit elkevertem a 2 cs. vaníliás pudingporral. A maradék levet feltettem főni, ízlés szerinti fahéjjal és pici cukorral. Amikor főtt, beleöntöttem a pudingporos meggylét, majd amikor felfőtt, beletettem a rumaromába áztatott meggyet. Hagytam langyosra hűlni. Eközben felvertem az 1 liter tejszínt, amibe tettem plusz porcukrot és vaníliaaromát ízlés szerint. Végül betöltöttem a piskótát a következő sorrendben: piskóta - meggyes krém - vaníliás tejszín. A végén kívülről bevontam tejszínnel, hogy legyen mihez tapadnia a burkolatnak.

3. lépés

Én a burkoláshoz fondant használtam. Mivel ebben az esetben egy nagy tortáról van szó, így ehhez másfél kg fondant (3 adag) kellett. 1 adag receptje: 50 dkg porcukor, 1 ek. Rama, 2 ek. méz, 1 ek. étkezési zselatin, 6 ek. víz és ételfesték. Plusz porcukor a gyúráshoz. A fondantot kinyújtottam, szirmokat vágtam ki, amiket egyesével tettem rá a tortára. A fondant ragasztó anyaga a víz, tehát egyik szirmot a másikra vízzel rögzítettem. Túl sokat nem szabad, mert attól elázik. A legvégén fehér gyöngyházfényű ehető selyemporral díszítettem. Jó étvágyat és jó alkotást.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem