Feltöltve:

Feketeerdő torta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás6 darab
porcukor6 kávéskanál
liszt4 evőkanál
sütőpor1 csomag
olaj1 dl
kakaópor2 evőkanál

A meggyes töltelékhez

magozott meggybefőtt1 csapott mokkáskanál
meggylé3 dl
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
cukor3 evőkanál
lecsöpögtetett meggy, szeder, málna, eper, stb.1 adag

A tejszínes töltelékhez

tejszínhab0.5 darab
habfixáló2 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és óvatosan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Végül a felvert tojásfehérjét lassan belekeverjük. Kapcsos, kerek formát kikenünk Ramával, kilisztezünk, az oldalát nem. Előmelegített sütőben megsütjük. A piskótát kihűlés után 2, vagy 3 részre vágjuk lapokban, attól függ mennyire nőtt meg.

2. lépés

A meggylevet a pudingporral, a cukorral és a meggylével sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve hozzáadjuk a meggyet és a többi gyümölcsöt. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük.

3. lépés

Az első tortalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd a tejszínes töltelékkel is. Ugyanígy a következő lapokat is megkenjük. Díszítés ízlés és kreativitás szerint. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem