Feltöltve:

Feketeerdő torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor (3x3 evőkanál)9 evőkanál
kakaó (3x1 evőkanál)3 evőkanál
liszt (3x3 evőkanál)9 evőkanál
tej6.5 dl
tojás (3x3 db)9 darab
sütőpor háromszor (3x0,5 csomag)1.5 csomag
zselatinfix2 csomag
főzős vaníliás pudingpor1 csomag
meggybefőtt és annak a leve1 üvegcse
tejszínhabpor, vagy 1 db krémalap5 csomag
cukor1 kevés
szép, egész meggy a díszítéshez20 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tojásfehérjéket a cukorral, pici sóval és pár csepp vízzel kemény habbá verem. Utána hozzáadom a tojások sárgáját, a sütőport, a lisztet és a kakaóport. Ezt az adagot háromszor sütöm meg, előmelegített sütőben 10-15 perc alatt, 180 fokon. A meggylevet a pudingporral sűrű krémmé főzőm. Amikor kész, hozzáadom a kimagozott meggyet, a zselatinfixet és ízlés szerint cukrot (3-4 evőkanál). A tejszínhabhoz a port egy mély tálba teszem és a tejjel kemény habbá verem, majd beleteszem a zselatinfixet. A kihűlt első lapot megkenem a meggyes krémmel, majd tejszínhab, egy kis fahéj annak aki szereti, majd a következő lap, tejszín és így tovább. A tetejére a harmadik lap kerül, a maradék tejszínnel és a félretett meggyszemekkel, valamint csokireszelékkel, vagy szeletelt mandulával díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem