Feketeerdő torta
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojássárgája - 4 darab
    • víz - 10 evőkanál
    • cukor - 15 dekagramm
    • kakaó - 5 dekagramm
    • liszt - 25 dekagramm
    • tojásfehérje keményre vert habja - 5 darab

    Zselé

    • meggybefőtt - 1 pohár
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • cukor - 6 evőkanál
    • Ráma - 15 dekagramm
    • habtejszín - 0.5 liter

    Bevonás

    • tejszínhab - 1 darab
    • csokireszelék - 1 darab

    Elkészítés:

    1. Sütünk egy kakaós piskótát, ez lesz a tésztája. Ezt három részre vágjuk. 1 üveg meggybefőttet lecsepegtetünk a levét (3 dl) felfőzünk egy vaníliás pudinggal és ezzel a zselével megkenjük a piskótákat. 6 dl tejet felfőzünk 2 vaníliás pudinggal és 6 kanál cukorral. Ha kihűlt, teszünk hozzá 15 dkg Ramát és felverünk fél liter habtejszínt. Összeállítás: piskóta, zselé, puding, meggyszemek és tejszín, majd megint piskóta, zselé, puding, meggy, tejszín és az utolsó réteg, piskóta. Az egész tortát bevonjuk tejszínnel és csokireszeléket teszünk rá. Meggyel díszítjük.