Feketeerdő torta
Feketeerdő torta
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • készen kapható kakaós piskóta tortalap - 1 darab

Töltelékhez

  • meggylé - 3 dl
  • vaníliás pudingpor - 1 csomag
  • cukor - 6 dekagramm
  • meggybefőtt - 20 dekagramm
  • zselatin - 2 evőkanál
  • tejszín - 6 dl
  • cukor - 2 evőkanál

Díszítéshez

  • csokoládéforgács - 8 dekagramm
  • tejszín - 1 dl
  • meggybefőtt - 1 pár szem

Elkészítés:

  1. A meggylevet a pudingporral és a cukorral főzd sűrű krémmé. A tűzről levéve szórd bele a meggyet is. A zselatint áztasd 1 dl vízbe, majd melegítsd addig, amíg teljesen feloldódik. A tejszínt verd kemény habbá, csorgasd bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsd habszákba. A piskótát vágd három lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomd rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A lapokat helyezd egymásra, fedd be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vond be, végül az oldalát szórd be csokoládéforgáccsal. A tetejét díszítsd tejszínhabbal, meggyszemekkel.