készen kapható kakaós piskóta tortalap | 1 darab |
---|
meggylé | 3 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
cukor | 6 dekagramm |
meggybefőtt | 20 dekagramm |
zselatin | 2 evőkanál |
tejszín | 6 dl |
cukor | 2 evőkanál |
csokoládéforgács | 8 dekagramm |
---|---|
tejszín | 1 dl |
meggybefőtt | 1 pár szem |
Feketeerdő torta a Desszertek kategóriában
A meggylevet a pudingporral és a cukorral főzd sűrű krémmé. A tűzről levéve szórd bele a meggyet is. A zselatint áztasd 1 dl vízbe, majd melegítsd addig, amíg teljesen feloldódik. A tejszínt verd kemény habbá, csorgasd bele a zselatint. A meggyes és a tejszínes masszát külön-külön töltsd habszákba. A piskótát vágd három lapba, két lapot fektess egymás mellé, és a töltelékeket körben, csíkonként váltakozva, egyforma magasságban nyomd rá úgy, hogy a tejszínesből valamennyi krém megmaradjon. A lapokat helyezd egymásra, fedd be a harmadikkal. A félretett tejszínes krémmel a tetejét és az oldalát vond be, végül az oldalát szórd be csokoládéforgáccsal. A tetejét díszítsd tejszínhabbal, meggyszemekkel.