Feltöltve:

Feketeerdő torta

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

kerek piskótalap1 darab

Töltelék

tejszín1 liter
porcukor1 kevés
vaníliás cukor2 csomag
magozott meggybefőtt1 pohár
étkezési keményítő1 kevés
fahéj1 kevés
citrom leve0.5 darab
csokoládéreszelék vagy tortadara1 csomag

Elkészítés

1. lépés

A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. A meggybefőttet kibontjuk, kiveszünk belőle 12 db szép szemet, és félretesszük. A levével együtt a meggyet feltesszük főzni, ha már forr, akkor az étkezési keményítővel közepesre sűrítjük. Beletesszük a fahéjat, a citrom levét, jól felfőzzük, ha kész, kihűtjük. A tortalapot 3 részre vágjuk tortatálra helyezzünk egy lapot, a meggyszósszal és a tejszín 1/3-ával megkenjük. Erre helyezzük a következő tortalapot, ezt is
megkenjük a maradék szósszal, és a tejszín 1/3-ával, majd az utolsó lapot is feltesszük rá, végül kívülről is bevonjuk. Az oldalát tejszínhabbal, a tetejét tejszínhabbal, a félrerakott meggyszemekkel és csokireszelékkel díszítjük. Egy fél napra hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem