Feltöltve:

Feketeerdő tiramisu

timer 30
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

babpiskóta2 csomag
mascarpone krémsajt500 gramm
habtejszín500 milliliter
habfixáló2 csomag
magozott meggybefőtt1 pohár
csokoládés desszertöntet (hidegen készítendő)1 csomag
tej2 dl
cukor1 kevés
konyakmeggy aroma1 evőkanál
csokoládéreszelék1 darab

Elkészítés

1. lépés

A hidegen elkészítendő csokoládés desszertöntetet kikeverem 2 dl tejjel, majd hozzákeverem a meggybefőtt leszűrt levét és az 1 evőkanál aromát. Ebben a masszában forgatom meg a babapiskótákat.

2. lépés

A habtejszínt kb. 2-3 percig verem habverővel, majd hozzákeverem a habfixálókat és a mascarpone krémsajtot és édesítem ízlés szerint.

3. lépés

Egy nagy tál aljába elkezdem lerakni a bemártott piskótákat, szórok közé meggyet, majd kenek rá a krémből. Ezután megint jön a babapiskóta, a meggy és a krém. A teteje krém legyen, amit egy pár szem kimaradt meggyel és reszelt csokoládéval díszítek. Érdemes egy éjszakára hűtőbe rakni, hogy az ízek összeérjenek.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem