Feltöltve:

Feketeerdő tekercs

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
barna cukor18 dekagramm
liszt5 dekagramm
étkezési keményítő (búza)5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
meggybefőtt1 pohár
zselatin15 gramm
fehér csokoládé15 dekagramm
cseresznyepálinka3 evőkanál
tejszín4 dl

Feketeerdő tekercs a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Forró vízfürdőn 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, a befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőn megolvasztjuk. Vízfürdőn a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem