Feltöltve:

Feketeerdő tekercs

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás5 darab
barna cukor18 dekagramm
liszt5 dekagramm
étkezési keményítő (búza)5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
meggybefőtt1 pohár
zselatin15 gramm
fehér csokoládé15 dekagramm
cseresznyepálinka3 evőkanál
tejszín4 dl

Elkészítés

1. lépés

Forró vízfürdőn 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk, a befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőn megolvasztjuk. Vízfürdőn a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem