Feltöltve:

Feketeerdő muffin

timer 45
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 4

Hozzávalók

puha Rama Vajas Íz12.5 dekagramm
cukor15 dekagramm
Dr. Oetker Vanillincukor1 csomag
tojás2 darab
liszt20 dekagramm
sütőpor egy csipet só1 csomag
holland kakaópor3 dekagramm
étcsokoládé, gőz felett felolvasztva10 dekagramm
lecsepegtetett, kimagozott meggybefőtt25 dekagramm
tej1.5 dl

A tetejére

csokoládéforgács1 darab
meggy (muffinonként egy-egy)1 pár szem
tejszínhab1 adag

Vaníliás tejszínhabhoz

hideg habtejszín3 dl
habfixáló1 csomag
porcukor2 evőkanál
Dr. Oetker Bourbon vanília kivonat1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.

  2. 2. lépés

    Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat.
    Keverjük simára, és adjuk hozzá a sütőporral, kakaóporral és a csipet sóval jól elkevert lisztet.

  3. 3. lépés

    Végül adjuk hozzá a lehűlt, olvasztott csokoládét, a meggyet és a tejet.
    A kész tésztát töltsük muffin sütőformákba illesztett papírkapszlikba, vagy szilikonformába, és süssük készre 15-20 perc alatt. Mielőtt kivesszük, ellenőrizzük a muffinokat tűpróbával.

  4. 4. lépés

    Készítsük el a tejszínhabot gépi habverővel, vagy akár szifonban. Nyomjuk a kihűlt muffinokra, díszítsük őket egy-egy szem meggyel, majd szórjuk meg csokoládéforgáccsal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem