tojás | 7 darab |
---|---|
liszt | 6 evőkanál |
kakaópor | 2 evőkanál |
cukor | 4 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
só | 1 csipetnyi |
Ráma | 1 darab |
---|---|
liszt | 1 darab |
tejszín ízű pudingpor | 2 csomag |
---|---|
tej | 8 dl |
kristálycukor (kb. ízlés szerint) | 6 evőkanál |
Ráma | 15 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
meggydzsem | 200 gramm |
rumaroma | 1 kevés |
kimagozott meggy | 1 kevés |
Feketeerdő korongok a Desszertek kategóriában
Készítsük el a kakaós piskótát. Sütés: 160 fokon kb. 40 percig, ellenőrizzük a piskótát hústűvel. Szurkáljuk meg a tetejét és ha a tű nem ragacsos, akkor jó.
Főzzük meg a pudingot (pudingpor, tej, cukor). Amikor kész, közvetlenül a pudingra folpack fóliát terítünk, így nem fog megkocsonyásodni a teteje és hűlni hagyjuk.
A Ramát jól kikeverjük a vaníliás cukorral, (habverővel jól el lehet keverni).
A kihűlt piskótából pogácsaszaggatóval kb. 40 korongot vágunk ki.
A korongokra, a meggydzsemből és rumaromából simára kikevert szószt kenjük.
A fele adag korongot félretesszük. A maradékra krémkinyomóval teszünk a tejszínes krémből úgy, hogy maradjon még a sütik tetejére is.
A félretett korongokat (lekvárral lefelé), ráhelyezzük a krémes korongokra. Az így kapott sütik tetejére kenünk még dzsemet és a tejszínes krémmel díszítjük.
Esetleg szórhatunk a tetejére, vagy belülre a krém rétegbe is nyomkodhatunk magozott meggyet.