Feltöltve:

Feketeerdő korongok

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kakaós piskóta

tojás7 darab
liszt6 evőkanál
kakaópor2 evőkanál
cukor4 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
1 csipetnyi

A tepsi kikenéséhez

Ráma1 darab
liszt1 darab

krem

tejszín ízű pudingpor2 csomag
tej8 dl
kristálycukor (kb. ízlés szerint)6 evőkanál
Ráma15 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
meggydzsem200 gramm
rumaroma1 kevés
kimagozott meggy1 kevés

Feketeerdő korongok a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Készítsük el a kakaós piskótát. Sütés: 160 fokon kb. 40 percig, ellenőrizzük a piskótát hústűvel. Szurkáljuk meg a tetejét és ha a tű nem ragacsos, akkor jó.

2. lépés

Főzzük meg a pudingot (pudingpor, tej, cukor). Amikor kész, közvetlenül a pudingra folpack fóliát terítünk, így nem fog megkocsonyásodni a teteje és hűlni hagyjuk.

3. lépés

A Ramát jól kikeverjük a vaníliás cukorral, (habverővel jól el lehet keverni).

4. lépés

A kihűlt piskótából pogácsaszaggatóval kb. 40 korongot vágunk ki.

5. lépés

A korongokra, a meggydzsemből és rumaromából simára kikevert szószt kenjük.

6. lépés

A fele adag korongot félretesszük. A maradékra krémkinyomóval teszünk a tejszínes krémből úgy, hogy maradjon még a sütik tetejére is.

7. lépés

A félretett korongokat (lekvárral lefelé), ráhelyezzük a krémes korongokra. Az így kapott sütik tetejére kenünk még dzsemet és a tejszínes krémmel díszítjük.

8. lépés

Esetleg szórhatunk a tetejére, vagy belülre a krém rétegbe is nyomkodhatunk magozott meggyet.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem