Feketeerdő torta xilittel
Feketeerdő torta xilittel
  • timer45 perc
  • moodKözepes
  • person10 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 evőkanál
  • tojás - 8 darab
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • habtejszín - 8 dl
  • étcsokoládé - 10 dekagramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • meggy - 20 dekagramm
  • xilit - 7 evőkanál
  • keményítő - 1 evőkanál
  • lisztkeverék - 7 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tojásokat szétválasztás nélkül a xilittel és a vízzel habosra verjük gépi mixerrel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
  2. A habos tojásokhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket és csomómentesre keverjük.
  3. A piskótatésztát 170-180 fokon kb. 25-30 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
  4. A meggyet a levével és az 5 dkg xilittel felmelegítjük, majd az étkezési keményítőt a vízzel csomómentesre elkeverjük és besűrítjük vele a meggyet.
  5. Amikor a piskóta megsült a formában hagyjuk kihűlni.
  6. A tejszínt a xilittel kemény habbá verjük.
  7. A piskótát 3 részre vágjuk és óvatosan meglocsoljuk a lapokat kevés xilites vízzel.
  8. A tejszínhabból kenjünk egy réteget az alsó lapra, majd kanalazunk rá néhány helyre a kihűlt meggyes zseléből. Ezután ismét egy réteg habot kenünk rá, majd ráhelyezzük a tetejére a következő piskótalapot. A második lapot is betöltjük, úgy ahogy az alsót.
  9. Ezután rátesszük a torta legfelső lapját és a krémet az oldalán elegyengetjük.
  10. A maradék tejszínhabbal bevonjuk az egész tortát.
  11. Ezután díszítjük még a torta tetejét tejszínhabbal, meggyel és cukormentes csokireszelékkel.
  12. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek és ezután tálaljuk.
  13. A felvágott szeleteket tálaljuk.