Feketeerdő torta xilittel a Desszertek kategóriában
A tojásokat szétválasztás nélkül a xilittel és a vízzel habosra verjük gépi mixerrel. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverjük.
A habos tojásokhoz óvatosan hozzáadjuk a lisztes-kakaóporos-sütőporos keveréket és csomómentesre keverjük.
A piskótatésztát 170-180 fokon kb. 25-30 percig sütjük egy sütőpapírral kibélelt tortaformában.
A meggyet a levével és az 5 dkg xilittel felmelegítjük, majd az étkezési keményítőt a vízzel csomómentesre elkeverjük és besűrítjük vele a meggyet.
Amikor a piskóta megsült a formában hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a xilittel kemény habbá verjük.
A tejszínhabból kenjünk egy réteget az alsó lapra, majd kanalazunk rá néhány helyre a kihűlt meggyes zseléből. Ezután ismét egy réteg habot kenünk rá, majd ráhelyezzük a tetejére a következő piskótalapot. A második lapot is betöltjük, úgy ahogy az alsót.
Ezután díszítjük még a torta tetejét tejszínhabbal, meggyel és cukormentes csokireszelékkel.