Feketeerdő torta a Desszertek kategóriában
Három piskótára van szükség, így ezt még kétszer ismételjük meg és süssük meg a 3 tortalapot.. 1 piskóta elkészítése: egy tálba beleteszünk a 3 kanál cukrot és a három tojást, ezt gépi habverővel kicsit habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és összedolgozzuk. Végül hozzáadunk 3 kanál lisztet és a fél sütőport. Jól összedolgozzuk, Rama margarinnal kikent, lisztezett tortaformába öntjük. 10-15 perc alatt 200°C –on megsütjük.
Töltelék készítése: a meggylevet a pudingporral állandó kevergetés mellett főzzük sűrű krémmé, majd vegyük le a tűzről és szórjuk bele a kimagozott meggyet. A zselatint áztassuk 1 dl vízbe, majd melegítsük addig, amíg teljesen fel nem oldódik. A tejszínt verjük kemény habbá és csorgassuk bele a folyékony zselatint. A meggyes masszát töltsük habzsákba, (de ha nem szeretjük a habzsákkal való munkát, késsel is fel tudjuk majd kenni a tésztára). A tejszínes masszát is töltsük habzsákba, vagy azt is kenjük fel késsel.
Egy piskótát tegyünk a tortatálra és kenjük rá a meggyes töltelék felét, majd a tejszínes töltelék egy részét.
Tegyük rá a második lapot és szintén kenjük meg a maradék meggyes töltelékkel, illetve a tejszínes töltelék egy részével úgy, hogy maradjon a díszítéshez is.