Feketeerdei tekercs
Feketeerdei tekercs
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskótához

    • tojás - 6 darab
    • só - 1 csipetnyi
    • cukor - 10 dekagramm
    • liszt - 10 dekagramm
    • kakaópor - 3 teáskanál

    Töltelékhez

    • meggybefőtt - 700 gramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tejszín - 40 dekagramm
    • habfixáló - 1 csomag

    Díszítéshez

    • tortabevonó - 1 tábla

    Szükséges még

    • sütőpapír a tepsihez - 1 kevés
    • cukor a konyharuhára - 1 kevés

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük, a tojássárgát a cukorral sűrű krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, rátesszük a tojáshabot, rászitáljuk a lisztes keveréket és beleforgatjuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsiben és 200 'C-on 12 percig sütjük. Enyhén benedvesített, cukorral megszórt konyharuhában borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A piskótalapot széthajtjuk és rásimítjuk a tejszínhab egyharmadát és egyenletesen elosztjuk raja a meggyet, majd a piskótát feltekerjük. A tekercset tálcára helyezzük és körös-körül megkenjük a maradék tejszínhabbal. A tábla tortabevonót ráreszeljük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.