Feltöltve:

Feketeerdei tekercs

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Piskótához

tojás6 darab
1 csipetnyi
cukor10 dekagramm
liszt10 dekagramm
kakaópor3 teáskanál

Töltelékhez

meggybefőtt700 gramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín40 dekagramm
habfixáló1 csomag

Díszítéshez

tortabevonó1 tábla

Szükséges még

sütőpapír a tepsihez1 kevés
cukor a konyharuhára1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt előmelegítjük, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval habbá verjük, a tojássárgát a cukorral sűrű krémesre keverjük. A lisztet elvegyítjük a kakaóporral, rátesszük a tojáshabot, rászitáljuk a lisztes keveréket és beleforgatjuk. A tésztát egyenletesen elosztjuk a tepsiben és 200 'C-on 12 percig sütjük. Enyhén benedvesített, cukorral megszórt konyharuhában borítjuk és lehúzzuk róla a sütőpapírt. A piskótát a kendő segítségével feltekerjük, majd hűlni hagyjuk. A meggybefőttet lecsepegtetjük és összeforgatjuk a vaníliás cukorral. A tejszínt a habfixálóval habbá verjük. A piskótalapot széthajtjuk és rásimítjuk a tejszínhab egyharmadát és egyenletesen elosztjuk raja a meggyet, majd a piskótát feltekerjük. A tekercset tálcára helyezzük és körös-körül megkenjük a maradék tejszínhabbal. A tábla tortabevonót ráreszeljük és legalább 1 órára hűtőbe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem