Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
liszt | 28 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
só | 1 kevés |
porcukor | 10 dekagramm |
tejföl | 1 kis |
tej | 0.5 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
cukor | 3 evőkanál |
fekete szeder | 25 dekagramm |
---|
Fekete szeder mennyasszonyi ruhában a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy pitetészta keménységű tésztát kapjunk, majd 15 percet pihentetjük.
Közben megfőzzük a krémhez a pudingot és hagyjuk kihűlni.
A tésztát kisodorjuk kerek formára és tortaformába tesszük. 210 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.
Mikor kihűlt, megszórjuk a szederrel, rákenjük a krémet, majd hűtőbe tesszük.