liszt | 60 dekagramm |
---|---|
porcukor | 30 dekagramm |
tojás | 1 egész |
sütőpor | 1 csomag |
szódabikarbóna | 1 kevés |
Ráma | 10 dekagramm |
tejföl | 1.5 dl |
liszt | 20 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 1 csomag |
darált mák | 20 dekagramm |
tej | 2.5 dl |
nagy, reszelt alma | 1 darab |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Ráma | 15 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
tej | 8 dl |
---|---|
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
ét tortabevonó | 20 dekagramm |
---|---|
étolaj | 1 evőkanál |
Fekete rózsa a Desszertek kategóriában
A hozzávalókat nyújtható tésztává összedolgozzuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Két lapot sütünk, (egyenként téglalap formájú tepsiben). A többi lapot kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékekkel, felgöngyöljük mint a beiglit. 4 db feltekert tésztát egy téglalap formájú tepsiben teszünk és közepes hőfokon megsütjük. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a megsült, és kihűlt mákos tekercseket, befedjük a krém másik felével és ráhelyezzük a másik lapot, majd az egészet bevonjuk csokimázzal. Másnapra megpuhul a tészta, hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.