Fekete rózsa
Fekete rózsa
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A töltelékhez

    • Ráma - 10 dekagramm
    • darált mák - 20 dekagramm
    • liszt - 20 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • tej - 2 dl
    • sütőpor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • reszelt alma - 1 darab

    A tésztához

    • liszt - 60 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • porcukor - 30 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • szódabikarbóna - 1 kevés

    A krémhez

    • Ráma - 25 dekagramm
    • porcukor - 25 dekagramm
    • tej - 8 dl
    • vaníliás pudingpor - 2 csomag

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A többi 4 lapot is kinyújtjuk és a töltelékkel megtöltjük, mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben és közepes lángon aranybarnára sütjük. Egyben kiborítjuk és megvárjuk amíg kihűl. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a Ramás, porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét 1 réteg krém következik, és végül a másik lap. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.