Ráma | 10 dekagramm |
---|---|
darált mák | 20 dekagramm |
liszt | 20 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
tej | 2 dl |
sütőpor | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
reszelt alma | 1 darab |
liszt | 60 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 30 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 1 csomag |
szódabikarbóna | 1 kevés |
Ráma | 25 dekagramm |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
tej | 8 dl |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
Fekete rózsa a Desszertek kategóriában
A hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A többi 4 lapot is kinyújtjuk és a töltelékkel megtöltjük, mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben és közepes lángon aranybarnára sütjük. Egyben kiborítjuk és megvárjuk amíg kihűl. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a Ramás, porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét 1 réteg krém következik, és végül a másik lap. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.