Feltöltve:

Fekete rózsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

Ráma10 dekagramm
darált mák20 dekagramm
liszt20 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tej2 dl
sütőpor1 csomag
citrom reszelt héja1 darab
reszelt alma1 darab

A tésztához

liszt60 dekagramm
Ráma10 dekagramm
porcukor30 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna1 kevés

A krémhez

Ráma25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tej8 dl
vaníliás pudingpor2 csomag

Fekete rózsa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A hozzávalókat összedolgozzuk annyi tejjel, hogy nyújtható legyen. A tésztát hat részre osztjuk. Két lapot kinyújtunk, és külön-külön megsütjük. A többi 4 lapot is kinyújtjuk és a töltelékkel megtöltjük, mint a beiglit. Ezután egymás mellé helyezzük őket a tepsiben és közepes lángon aranybarnára sütjük. Egyben kiborítjuk és megvárjuk amíg kihűl. A krémhez a tejben megfőzzük a pudingot, majd ha kihűlt, hozzáadjuk a Ramás, porcukros masszához. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, erre rátesszük a tekercseket, majd ismét 1 réteg krém következik, és végül a másik lap. Ízlés szerint bevonhatjuk csokoládémázzal.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem