vaníliás pudingpor | 3 csomag |
---|---|
tej | 1 liter |
Ráma | 25 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
darált mák | 20 dekagramm |
---|---|
liszt | 20 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
tej | 2 dl |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 60 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 30 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 1 csomag |
szódabikarbóna | 1 kevés |
étcsoki | 15 dekagramm |
---|
Fekete rózsa recept.
Kevés tejjel nyújtható tésztát készítünk. Hat részre osztjuk, 2 rész nagyobb legyen, amit lapban sütünk meg tepsi hátán. A négy kisebbet kinyújtjuk és az alábbi töltelékkel kenjük meg. Töltelék: jól összekeverjük a hozzávalókat, majd mind a 4 lapot megtöltjük, mint a beiglit feltekerjük, és megsütjük. Nem kell a tetejét semmivel megkenni. 3 cs. vaníliás pudingot megfőzünk 1 liter tejben. 25 dkg Ramát 25 dkg cukorral kikeverünk, majd ha kihűlt a puding, összekeverjük a két krémet. Felét rákenjük az egyik lapra, ráhelyezzük a 4 beiglit szorosan egymás mellé, majd a krém másik fele és végül a tésztalap. Tetejére csokimázat teszünk.