liszt | 60 dekagramm |
---|---|
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 30 dekagramm |
tojás | 1 darab |
sütőpor | 1 csomag |
darált mák | 20 dekagramm |
---|---|
liszt | 20 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
porcukor | 25 dekagramm |
tej | 2 dl |
sütőpor | 1 darab |
tej | 1 liter |
---|---|
vaníliás pudingpor | 3 púpos kávéskanál |
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
Fekete rózsa a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit a tejföllel nyújthatóra dolgozzuk össze. 6 cipót készítünk belőle. Kettőből tepsi hátán vékony lapot sütünk. A másik 4-et is vékonyra nyújtjuk. A töltelékhez valókat jól összedolgozzuk és ezzel megkenjük a 4 tésztát, majd feltekerjük mint a beiglit. A tepsibe egymás mellé tesszük a rudakat és együtt sütjük meg. Sütés után sem szedjük szét. Krém: a tejet a pudingporral sűrűre főzzük. A Ramát a porcukorral habosra kikeverjük és a pudinghoz adjuk. A kész krém felével megkenjük az egyik lapot, rátesszük az egyben hagyott tekercset, ezt is megkenjük a maradék krémmel és rátesszük a másik lapot. Kissé lenyomjuk. Csokimázzal bevonjuk a tetejét.