nagy, reszelt alma | 1 darab |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
citrom reszelt héja | 1 darab |
tej | 2.5 dl |
darált dió | 20 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 20 dekagramm |
étolaj | 1 evőkanál |
---|---|
ét tortabevonó | 20 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
---|---|
porcukor | 25 dekagramm |
Ráma | 25 dekagramm |
vaníliás pudingpor | 2 csomag |
tej | 8 dl |
liszt | 60 dekagramm |
---|---|
tejföl | 1.5 dl |
Ráma | 10 dekagramm |
szódabikarbóna | 1 kevés |
sütőpor | 1 csomag |
tojás | 1 egész |
porcukor | 30 dekagramm |
Fekete rózsa a Desszertek kategóriában
A hozzávalókat nyújtható tésztává összedolgozzuk, majd 6 egyenlő részre osztjuk. Két lapot sütünk, (egyenként téglalap formájú tepsiben). A többi lapot kinyújtjuk és megtöltjük a töltelékekkel, felgöngyöljük mint a beiglit. A 4 db feltekert tésztát egy téglalap formájú tepsibe tesszük és közepes hőfokon megsütjük. Nem kell szétválasztani, sütés után egybe ki kell borítani, és hagyni kell úgy kihűlni. Az egyik lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a megsült, és kihűlt diós tekercseket, befedjük a krém másik felével és ráhelyezzük a másik lapot, majd az egészet bevonjuk csokimázzal. Másnapra megpuhul a tészta. Hosszúkás szeletekre vágva tálaljuk.