Feltöltve:

Fekete rózsa

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

baracklekvár vagy barackbefőtt

Töltelék

tej2 dl
puha vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
porcukor25 dekagramm
liszt20 dekagramm
sütőpor1 csomag
darált mák20 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
reszelt alma1 darab

Tészta

liszt60 dekagramm
vaj vagy sütőmargarin10 dekagramm
cukor30 dekagramm
tojás1 darab
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna1 kevés

krem

tej8 dl
porcukor25 dekagramm
Rama magarin25 dekagramm
vaníliás pudingpor2 púpos evőkanál

Fekete rózsa a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit annyi tejjel eldolgozzuk, hogy nyújtható legyen. A lisztet úgy adjuk a többi adalékhoz, hogy előzőleg a sütőporral, és a szódabikarbónával elkeverve átszitáljuk. A kidolgozott tésztát 6 részre osztjuk. Két lapot sütőpapíron kinyújtunk, és egy közepes tepsi hátsó oldalán külön - külön kisütjük, előmelegített, forró sütőben. A töltelékhez a vajat vagy sütőmargarint egy csipetnyi sóval habosra keverjük, a cukorral is eldolgozzuk, hozzáadjuk a tejet, a sütőporos, szitált lisztet, a mákot, a citromhéjat, és az almareszeléket. A maradék 4 lapot is kinyújtjuk, és egyenként mindegyiket megkenjük a mákos töltelékkel, s felsodorjuk, mint egy tekercset. Egymás mellé helyezzük mind a négyet a tepsibe, úgy, hogy összesüljenek. Sütés után kiborítjuk, nem választjuk szét a rudakat, és úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingport a tejjel megfőzzük, kevergetve kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a kihűlt pudingot, s alaposan kikeverjük. Az egyik kisütött lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük egyben a mákos tekercseket, elegyengetjük rajta a maradék krémet, és végül a másik lapot tesszük rá. Tetejét csokimázzal vonjuk be, vagy megszórjuk porcukorral.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem