Fekete erdei tekercs
Fekete erdei tekercs
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 5 darab
  • barna cukor - 18 dekagramm
  • liszt - 5 dekagramm
  • étkezési keményítő - 5 dekagramm
  • kakaópor - 2 evőkanál
  • sütőpor - 1 teáskanál
  • meggybefőtt - 1 pohár
  • zselatin - 15 gramm
  • fehér csokoládé - 15 dekagramm
  • cseresznyepálinka - 3 evőkanál
  • tejszín - 4 dl

Elkészítés:

  1. Forró vízfürdőn 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral és a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőn megolvasztjuk. Vízfürdőn a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük, végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.