Feltöltve:

Fekete erdei tekercs

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás5 darab
cukor18 dekagramm
liszt5 dekagramm
étkezési (búza)keményítő5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
sütőpor1 teáskanál
meggybefőtt1 pohár
zselatin15 gramm
fehér csokoládé15 dekagramm
cseresznyepálinka3 evőkanál
tejszín4 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Forró vízfürdőben 3 tojást 10 dkg cukorral a cukor feloldódásáig verünk. Hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. Beleszitáljuk a keményítővel, a kakaóporral, a sütőporral elvegyített lisztet, és sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, alulról a második sínen, 225 fokon 6-8 percig sütjük. Nedves konyharuhára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk. A piskótát egy másik nedves ruhával letakarjuk. A zselatint hideg vízbe beáztatjuk. A befőttet lecsöpögtetjük. A durvára felaprított csokoládét nem túl forró vízfürdőben megolvasztjuk. Vízfürdőben a többi tojást a maradék cukorral a cukor feloldódásáig verjük, majd hidegen sűrű, fehér krémmé keverjük. A forró pálinkában feloldott zselatint és a csokoládét a fehér krémbe vegyítjük. Végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot, és a lecsöpögtetett meggyet. A piskótát keresztben félbevágjuk. A krémmel megkent lapokat a konyharuha segítségével feltekerjük, és 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem