keverőtál, nyújtófa, (nyújtódeszka), sütőpapír, különböző kiszúró formák | 1 darab |
liszt | 25 dekagramm |
sütőpor | 2 teáskanál |
porcukor (kristálycukor nem jó!) | 15 dekagramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csomag |
só | 1 csipetnyi |
Dr. Oetker Rum Aroma | 3 evőkanál |
tojás | 1 darab |
Rama (fél kocka) | 12 dekagramm |
cukrozatlan kakaópor | 1 evőkanál |
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
A hozzávalókat a kakaó kivételével egy tálba mérjük, összegyúrjuk (ha nagyon ragadna, hűtőbe tesszük.)
A tésztát két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport
A kétféle tésztát lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, tetszés szerinti formákra kiszaggatjuk, sütőpapírra helyezzük, 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt kisütjük.
Hozzászólások