Feltöltve:

Fekete-fehér krémes szeletek

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

tojás4 darab
cukor12 dekagramm
liszt7.5 dekagramm
étkezési keményítő7.5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
1 csipetnyi

A töltelékhez

tej0.5 dl
étkezési keményítő4 dekagramm
tojássárgája4 darab
vanília kikapart belseje0.5 rúd
cukor12 dekagramm
tejszín30 dekagramm
porcukor a meghintéshez1 kevés
cukor a konyharuha szórásához1 kevés

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tojásokat, 2 ek. meleg vizet és a cukrot keverjük habosra, aztán keverjük bele a kakaóport, a lisztet, a keményítőt és a sót. A tésztát simítsuk sütőpapírral kibélelt tepsibe, és a sütő középső szintjén süssük kb. 10 percig. Ezután a tésztalapot vegyük ki, és borítsuk kristálycukorral megszórt konyharuhára. A papírt húzzuk le róla, és a piskótát hagyjuk hűlni. A tejből, az étkezési keményítőből, a tojássárgából és a cukorból készítsünk vaníliakrémet. A tejszínből verjünk kemény habot. A vaníliakrémet keverjük simára, majd a tejszínhabot óvatosan forgassuk bele. A piskótalapot vágjuk hosszában háromfelé. Az egyik lapra kenjük rá a krém felét, a másik lapot tegyük rá. A maradék krémet erre kenjük, és fedjük le a harmadik piskótalappal. Tegyük hideg helyre. A piskótát hintsük meg porcukorral, és vágjuk 12 szeletre.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem