Feltöltve:

Fekete-erdő torta

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

cukor140 gramm
kakaó2 evőkanál
liszt180 gramm
tojás7 darab

Meggytöltelékhez

meggybefőtt1 pohár
vaníliás pudingpor, vagy 40 g keményítő1 csomag
kristálycukor70 gramm

Csokis krémhez

tejszín3 dl
zselatin8 gramm
kakaó20 gramm
porcukor30 gramm
víz40 gramm

Tejszines krémhez

porcukor20 gramm
cseresznyepálinka0.5 dl
zselatin8 gramm
tejszín3 dl
víz40 gramm

Díszítéshez

tejszín2 dl
meggy1 darab
csokoládé1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A 7 tojásból csokoládés tortakarikát sütünk. A meggy levével csomómentesre keverjük a pudingport, vagy a keményítőt és a maradék meggylét feltesszük forrni. Ha felforrt, megfőzzük mint a pudingot és belekeverjük az apróra vágott meggyet és kihűtjük. A csokis töltelékhez a zselatint a vízben feloldjuk és langyosra hűtjük, majd felverjük a tejszínt. Belekeverjük a porcukrot és a kakaóport, majd hozzákeverjük a langyos zselatint. A tejszínes krémhez a zselatint feloldjuk vízben, a tejszínt felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és a pálinkát, majd belekeverjük a langyos zselatint. A tortakarikánkat két helyen elvágjuk, a krémeket külön-külön zsákba töltjük és váltogatva, karikánként betöltjük a tortát. Kifagyasztjuk, majd a felvert tejszínnel, meggyel, csokoládéforgáccsal, vagy kandírozott cseresznyével díszíthetjük ízlést szerint.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem