Feltöltve:

Fekete-erdő torta

timer 240
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

tojás6 darab
liszt10 dekagramm
cukor12 dekagramm
kakaó1 evőkanál

krem

meggybefőtt (a leve is kell)1 pohár
vaníliás puding1 csomag
vaníliás cukor1 evőkanál
cukor1 kevés

Krém 2

tejszín6 dl
zselatin fix1 csomag
cukor2 evőkanál

Díszítés

csokiforgács1 darab
tejszínhab1 darab
meggy1 darab

Elkészítés

1. lépés

A tojások sárgáját a cukorral elkevertem, a fehérjéket kemény habbá vertem. Apránként a habhoz adtam a sárgákat és a lisztet felváltva, majd Ramával kikent és lisztezett, max. 22 cm-es kapcsos tortaformában megsütöttem. A kihűlt piskótát 3 felé vágtam. A meggyet leszűrtem, a levét felfogtam. A meggylét a pudingporral összekevertem, felforraltam, hozzákevertem a vaníliás cukrot, a végén a meggyet is. Félretettem, kihűtöttem. A tejszínt habbá vertem a fixálóval és a cukorral. A piskóta alját megkentem a fele meggykrémmel, majd a fele tejszínhabbal, erre ment a második lap, ezt is megkentem a maradék krémekkel. A díszítéshez a tejszínt felvertem.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem