Feltöltve:

Fekete-erdő szelet

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

-

meggy1 bögre
kakaópor3 evőkanál
tojás2 darab
cukor1 bögre
vaníliás cukor2 csomag
joghurt0.5 bögre
étolaj0.5 bögre
csokoládé1 tábla
teljes kiőrlésű liszt2 bögre
sütőpor1 csomag

A töltelék

piros színű sűrű lekvár vagy dzsem1 kevés

A tetejére

tortabevonó csokoládé1 tábla
Ráma1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt 190 fokra előmelegítjük, a tepsit kikenjük, kilisztezzük, a meggyet kimagozzuk. A tojást a cukorral, vaníliás cukorral simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, olajat, a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, majd belekeverjük a meggyet. Miután összedolgoztuk, a masszát a tepsibe öntjük. Az olvasztott csokoládét rálocsoljuk. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. Amikor már csak langyos a sütemény, széleit levágjuk, hosszában elfelezzük. Sűrű lekvárral, vagy dzsemmel megtöltjük, tetejét gőz fölött olvasztott,Ramával elkevert tortabevonóval megkenjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre