Feltöltve:

Fekete-erdő muffin

timer 35
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

meggybefőtt25 dekagramm
finomliszt25 dekagramm
sütőpor1 csomag
szódabikarbóna0.5 evőkanál
keserű kakaópor3 evőkanál
csokoládés tortadara4 evőkanál
tojás2 darab
kristálycukor12 dekagramm
Ráma12.5 dekagramm
natúr joghurt, vagy kefír2.2 dl

A forma kikenéséhez

Ráma1 darab

A mázhoz

Ráma5 dekagramm
kesertű kakaópor2 evőkanál
kirstálycukor10 dekagramm
víz2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A meggybefőttet lecsepegtetjük, félbevágjuk. A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóporral és a csokis tortadarával összeforgatjuk. A tojásokat a cukorral 2-3 perc alatt jó habosra keverjük, majd a puha Ramát és a joghurtot hozzáadjuk. A lisztes keveréket is hozzáadjuk, végül a meggyet is beleforgatjuk. Egy muffin sütő mélyedéseit Ramával kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük. A masszával háromnegyedig megtöltjük, a tetejüket vizes kanállal kissé elsimítjuk. Előmelegített sütőben (165°) 18-20 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 10-15 percig, majd a muffinokat rácsra szedve hagyjuk kihűlni teljesen. A mázhoz valókat 3-4 min. alatt simára főzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd a tészta tetejére kenjük, és dermedni hagyjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem