Feltöltve:

Fekete erdő torta

timer 300
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A piskótához

tojás6 darab
cukor120 gramm
liszt100 gramm
kakaópor20 gramm

A meggyes töltelékhez

meggybefőtt400 gramm
étkezési keményítő60 gramm

a csokis tejszínhez

tejszín 30%-os400 milliliter
kakaópor vagy langyosra hűtött olvasztott csokoládé50 gramm

a tejszínhabkrémhez

tejszín 30%-os400 milliliter
vaníliarúd1 darab
cseresznyepálinka (ízlés szerint)

Sütéshez

Sütési idő 45 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 23 cm-es tortakarika, margarinnal kikenve, kilisztezve, vagy sütőpapírral kibélelve

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180ºC-osra. Egy 23cm-es tortakarika alját béleljük ki sütőpapírral, az oldalán pedig kenjük ki margarinnal és lisztezzük be. A lisztet és kakaóport szitáljuk át. A tojásokat válasszuk szét.

  2. 2. lépés

    A sárgáját a cukor harmadával keverjük habosra kézi vagy gépi habverőbel.
    A tojásfehérjét verjük kemény habbá a maradék cukorral.
    A tojások sárgájához óvatosan keverjük hozzá a felvert tojáshabot, majd a kakaóporos lisztet.
    Öntsük a masszát az előkészített tortaformába és a 180ºC-os sütőben kb 45 perc alatt süssük meg. (Tűpróvával ellenőrizzük, h megsült-e a tészta). Tegyük rácsra. Ha kihűlt, vízszintesen vágjuk 3 karikába.

  3. 3. lépés

    A meggypudinghoz a meggybefőttet levével együtt közepes lángon egy lábasban felforraljuk és a keményítővel sűrítjük. (a keményítőt kevés, még hideg meggybefőtt levével elkeverjük, így öntjük a meleg gyümölcshöz). Hagyjuk langyosra hűlni. Habzsákba töltjük.

    A tejszínes csokikrémhez a 4dl tejszínt felverjük habbá, és 50g kakaóporral (vagy olvasztott és szobahőmérsékletűre hűtött csokoládéval) és kevés porcukorral elkeverjük. Habzsákba töltjük.

    A vaniliás, cseresznyepálinkás tejszínhabhoz a 4dl felvert tejszínhabhoz adjuk az ízesítőket. Habzsákba töltjük ezt is.

  4. 4. lépés

    Most következik a torta betöltése:
    Az alsó piskótakarika szélére nyomjunk körbe a csokis krémből, mellé a tejszínesből, a kettő közé pedig a meggypudingból. Tegyük rá a második lapot. A következő rétegnél ellentétesen nyomjuk ki a töltelékeket a piskótalapra.
    Tegyük rá a harmadik piskótalapotés kenjük körbe vagy a csokis vagy a fehér tejszínes krémmel.

  5. 5. lépés

    Tegyük hűtőbe legalább egy éjszakára (10 óra) vagy fagyasztóba 3-4 órára.
    Ha jól kihűtöttük, a torta oldalát panírozzuk csokiforgáccsal, a tetejét díszítsük tejszínhab rózsákkal. A közepét pedig csokiforgáccsal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem