Feltöltve:

Fekete-erdei meggytorta

timer 95
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A töltelékhez és a díszítéshez

étkezési keményítő1 evőkanál
habfixáló1 csomag
vaníliás cukor1 csomag
étcsokoládé150 gramm
meggy, vagy ribizlilekvár50 gramm
+ 1,5 dl tejszín7.5 dl
porcukor60 gramm
citromhéj1 darab
fahéj1 kevés
cseresznyepálinka9 evőkanál
zselatin (15 gr)1.5 csomag
kristálycukor4 dekagramm
üveg magozott meggy (35-40 dkg)1 nagy

A kakaós piskótatortához

liszt10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
kristálycukor18 dekagramm
1 darab
hideg víz4 evőkanál
tojás6 darab
sütőpor2 kávéskanál
kakaópor2 evőkanál
étkezési keményítő8 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    26 cm-es átmérőjű tortaformában a hozzávalókból kakaós piskótát sütünk. A piskótát 3 lapra vágjuk és meglocsoljuk cseresznyepálinkával. A töltelékhez a meggybefőttet leszűrjük és 16 szemet félreteszünk a díszítéshez. 2,5 dl meggylét lábasba öntünk, hozzáadjuk a kristálycukrot, kevés fahéjat, valamint a citromhéjat és felforraljuk. 2 ek. hideg vízben elkeverjük az étkezési keményítőt és a forrdogáló meggyléhez adjuk, éppen csak sűrűsödésig főzzük, kb. 1 percig, végül belekeverjük a meggyet, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint beáztatjuk 1 dl hideg vízbe, hogy puhuljon. A zselatint mérsékelt tűzön felolvasztjuk. A porcukorral félkeményre felverünk 7,5 dl tejszínt, 1 merőkanálnyit a langyos zselatinhoz keverünk, majd a krémes állagú tejszín egészéhez adjuk és kemény habbá verjük. Az alsó tésztakorongot lapos tálra helyezzük, vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd 2-3 cm-es távolságot tartva 3 dundi habgyűrűt nyomunk a tetejére és óvatosan közéjük szedjük a meggykrém felét. A második tésztakorongot ugyancsak vékonyan megkenjük tejszínhabbal, majd habos oldalával lefelé a töltelék tetejére tesszük. A másik oldalát is megkenjük habbal, majd a habgyűrűk és a maradék meggykrém következik, végül a tejszínnel megkent 3. tortalap. A lekvárt felforrósítjuk, elkenjük a torta tetején, majd bevonjuk a maradék tejszínnel úgy, hogy az oldalára is bőven jusson. 12 órára a hűtőbe tesszük. A maradék 1,5 dl tejszínnel és csokiforgáccsal díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 0

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 1

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 1

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Somlói galuska

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0

Csokis-mandulás karácsonyi kifli

timer 255"
mood Könnyű
thumb_up 2

Zöld spárgás, mozzarellás quiche

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0