Feltöltve:

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból

timer 125
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
sárgarépa1 darab
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
bors20 mag
fokhagymagerezd2 darab
liszt2 evőkanál
Delikát ételízesítő2 evőkanál
kolbász20 dekagramm
paprika1 darab
kömény3 teáskanál
2 teáskanál
tárkony1 evőkanál
lilahagyma1 darab
bab300 gramm
karajcsont1 darab

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból elkészítés 1. lépés képe

A zöldségeket, a paradicsomot, a paprikát és a hagymákat megmossuk, a sárgarépát mosás, pucolás után beledobjuk a kuktafazék aljába.

2. lépés

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból elkészítés 2. lépés képe

A húsos, csontos karajt szintén megmossuk, a kolbásszal és a babbal együtt a fazékba tesszük. Rászórjuk a fekete borsszemeket, a babérlevelet, vagy leveleket (kettőnél több nem kell), a 2 evőkanál Knorr delikát szárított zöldséges ételízesítőt, a 3-4 kiskanál őrölt köményt. Bőven felöntjük vízzel, hogy a hozzávalókat ellepje, majd rászorítjuk a kuktafazék tetejét és nagy lángon felrakjuk főni. Ez kb. 20 perc. Ha gőz már kezd kifújni belőle, akkor megvárjuk, amíg a kukta szelep visszaesik és még körülbelül 80 percig főzzük takaréklángra áttéve.

3. lépés

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból elkészítés 3. lépés képe

Ha már eltelt az idő, amit a főzésre szántunk, lehúzzuk a tüzet, hagyjuk még a kuktát 10 percig állni, majd lehűtjük hideg víz alatt a csapnál, hogy a nyomás a fazékban lecsökkenjen és ki tudjuk nyitni. A levest átöntjük egy nagyobb lábasba, mialatt egy szűrős, nyeles kis konyhai eszközzel kiszedjük belőle a szétfőtt hagymákat. A csontos karajról a húst leszedegetjük, a húst visszatesszük a levesbe.

4. lépés

Fejtett bableves tárkonnyal, kolbásszal, karajcsontból elkészítés 4. lépés képe

A levest újból felrakjuk a tűzre főni. Mialatt a fő, egy tojásból, egy-két evőkanál teljes kiőrlésű liszttel és egy kiskanál sóval egy nem is túl folyékony, nem is túl szilárd masszát készítünk. A tojást mindenképpen verjük fel habosra előtte. Ha a lé már forr, akkor egy hosszú nyelű (fagylaltos) kiskanál segítségével úgy, hogy a kanalat folyton a forrásban lévő levesbe mártogatjuk kis csipetkéket, galuskákat készítünk. Ha ezzel megvagyunk, akkor 2 gerezd fokhagymát nagyobb karikákra vágva hozzátesszük, valamint az egy evőkanál tárkonyt is. Még egyet lobbantunk rajta.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem