Fehérrépa édes töltelékkel
Fehérrépa édes töltelékkel
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • víz - 1 liter
  • tejföl - 1 dl
  • zsemlemorzsa - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • bors - 1 csipetnyi
  • cukor - 3 teáskanál
  • őrölt szerecsendió - 1 csipetnyi
  • tej - 150 milliliter
  • liszt - 1 evőkanál
  • fehérrépa - 8 darab
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • mazsola - 3 evőkanál
  • margarin - 1 evőkanál
  • tojás sárgája - 2 darab
  • száraz császárzsömle - 1 darab

Elkészítés:

  1. A megpucolt fehérrépát tegyük egy lábosba, öntsünk rá vizet, hogy ellepje. Adjuk hozzá a Knorr zöldségleves-kockákat. Főzzük meg, de ne túl puhára. Ha megfőtt, kissé hűtsük le.
  2. A kikapart pépet dolgozzuk össze egy evőkanál margarinnal, az áztatott és kicsavart zsömlével, cukorral, szerecsendióval, az egyik tojássárgájával és a mazsolával.
  3. Míg fő a fehér répa, a száraz zsömlét áztassuk tejbe.Miután kissé kihűlt a répa, vágjuk félbe a répákat és vájjuk ki a belsejüket egy kiskanál segítségével. Tegyünk félre kb. 2 dl zöldséges főzőlevet.
  4. A töltelékkel töltsük meg a fehérrépákat és tegyük egy margarinnal kikent tűzálló tálba. Szórjuk meg zsemlemorzsával és süssük 160 fokra előmelegített sütőben 20 percig.
  5. Míg sülnek a fehérrépák, pucoljuk meg és vágjuk apróra a vöröshagymát. Egy lábosban hevítsünk margarint és pirítsuk a hagymát üvegesre. Húzzuk félre a tűzről és keverjük el benne a lisztet. Öntsük rá a félretett 2 dl zöldséges alaplevet és a tejfölt. Keverjük el simára, majd forraljuk néhány percig állandó kevergetés mellett. Adjuk hozzá a szerecsendiót és a borsot.
  6. Keverjük össze a maradék tojássárgáját 3 kanálnyi szósszal és öntsük vissza a lábosba. Nagyon alacsony lángon főzzük még egy percet, de nem szabad fölforrnia, hogy a tojás ne legyen darabos. Majd szűrjük le egy szűrőn.A szósszal és salátával tálaljuk a kész fehérrépákat.