Feltöltve:

Fehércsokis meggytorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tojás7 darab
kristálycukor19 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
liszt7.5 dekagramm
étkezési keményítő11 dekagramm
sütőpor2 csapott mokkáskanál
meggybefőtt1 pohár
citromlé2 evőkanál
citrom levágott héja0.5 darab
színtelen zselatin15 gramm
fehér csokoládé32.5 dekagramm
tejszín6 dl
ét tortabevonó10 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A piskótához 4 tojásfehérjét 4 ek hideg vízzel kemény habbá verünk. Közben beleszórunk 12,5 dkg cukrot és 1 zacskó vaníliás cukrot. Egyenként beledolgozzuk a 4 tojássárgát, és beleszitáljuk a 7,5 dkg keményítővel meg a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába töltjük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 40 percig sütjük. Rácsra téve, a formában kihűtjük, majd keresztben háromfelé vágjuk. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A maradék keményítőt 7-8 ek meggylében csomómentesre keverjük. A többi meggylevet 4 dkg cukorral, a citromlével és -héjjal felforraljuk. A citromhéj eltávolítása után hozzáadjuk a feloldott keményítőt, kb. 1 percig forraljuk, majd beleforgatjuk a meggyet. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. Forró vízfürdőn 22,5 dkg felaprított fehér csokoládét megolvasztunk. A megmaradt tojások fehérjéjét hűtőszekrénybe tesszük, a sárgáját a maradék cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk. A feloldott zselatint a meleg olvasztott csokoládéba vegyítjük és robotgéppel azonnal beledolgozzuk a tojássárgákat. Habverővel belekeverjük a tejszínhab felét, majd lapáttal beleforgatjuk a maradék habot. A tojásfehérjéket felverjük, és a tojáshabot is a masszába vegyítjük. Az alsó lap köré tortakarimát kapcsolunk. A lapot a krém felével megkenjük, majd ráhalmozzuk a langyos kompót felét, és a középső lappal befedjük. A maradék krémmel megkenjük, elosztjuk rajta a maradék kompótot, és a harmadik lappal befedjük. Legalább 4 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A felaprított bevonót és a maradék csokoládét vízfürdőn egymás után megolvasztjuk. A bevonót márványlapra simítjuk, majd villával csíkokat húzunk bele. Megvárjuk míg megdermed, és rákenjük a fehér csokoládét. Miután megszilárdult, forgácsokat faragunk belőle, és hűtőszekrénybe tesszük. A maradék tejszínt 1 tk cukorral felverjük, és a tortát a habbal bevonjuk, végül a csokoládéforgácsokkal megszórjuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem