Feltöltve:

Fehércsokis mousse torta tükörglazúrral

timer 50
mood Nehéz
person 10 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

A gyümölcsös betéthez

erdei gyümölcskeverék (fagyasztott is lehet)100 gramm
Cukor250 gramm
keményítő0,75 teáskanál
zselatinpor2 gramm
hideg víz10 milliliter

A tésztához

Rama Vajas Íz50 gramm
Cukor50 gramm
tojás (M)1 darab
Liszt40 gramm
aprított pisztácia10 gramm

A fehércsoki mousse-hoz

zselatin3,5 gramm
víz15 milliliter
habtejszín65 milliliter
tojássárgája2 darab
vanília rúd magjai0,5 darab
fehércsokoládé aprítva140 gramm
habtejszín270 milliliter

A tükörglazúrhoz

víz65 milliliter
zselatinpor10 gramm
Cukor100 gramm
sűrített tej100 gramm
víz75 milliliter
fehércsokoládé aprítva175 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc
Sütési hőmérséklet 180 °
Edény, sütő formája 18cm-es tortaforma

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A gyümölcsbetéttel kezdjük, mert ennek idő kell a dermedésre.
    A 2g zselatinport áztassuk be a 10g hideg vízbe.
    A gyümölcsöt a cukorral forraljuk össze, majd sűrítsük be a kevés hideg vízben elkevert keményítővel.
    Ha kész, húzzuk le a tűzről és mérjünk ki 100g-ot, amelyben keverjük el a megduzzadt zselatint. (a megmaradt gyümölcsöt tegyük félre öntetnek fagylaltokhoz, süteményekhez.)
    Egy 12-15cm-es tortakarikát béleljünk ki folpack-kal, és öntsük bele a gyümölcszselét.
    Tegyük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy megkeményedjen.

  2. 2. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy sütőlemezt béleljünk ki sütőpapírral.

    A piskótához:
    A szobahőmérsékletű margarint és a cukrot habosítsuk ki, majd adjuk hozzá a tojást is.
    Forgassuk hozzá a lisztet majd az aprított pisztáciát is.
    Kenjünk egy kb 20cm-es kört a sütőpapírra, majd süssük kb 10-12 percig.
    Hűtsük ki majd egy 18cm-es tortakarika segítségével szúrjunk ki / vágjunk ki belőle egy 18cm-es kört, épp akkorát, amekkora beleillik a 18 cm-es tortakarikába.

  3. 3. lépés

    A krém következik:
    A zselatinporra öntsünk 15g hideg vizet, majd tegyük félre, hogy megduzzadjon.
    A tojássárgát és a tejszínt keverjük el a vanília rúd magjaival, majd lassú tűzön, folyamatosan kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről.
    Adjuk hozzá a zselatint is, és keverjük el.
    Szórjuk bele az aprított fehér csokoládét is, és keverjük simára. Hűtsük szobahőmérsékletűre.
    A tejszínt verjük puha habbá, és több részletben forgassuk a fehércsokis masszához.

  4. 4. lépés

    A tortakarika aljába illesszük a méretre vágott piskótát. Az oldalát kibélelhetjük fóliával.
    A fehércsokis mousse kb. negyedét öntsük bele és tegyük a fagyasztóba 15 percre, amíg kissé megszilárdul a teteje. Ekkor helyezzük rá a fagyasztott gyümölcszselét is. Öntsük a tetejére a maradék mousse-t és tegyük vissza a fagyasztóba legalább 4-6 órára.

  5. 5. lépés

    A glazúrhoz a zselatinport öntsük fel a 65g vízzel.
    A cukrot, sűrített tejet és 75g vizet forraljuk össze, amíg a cukor elolvad.
    Keverjük el benne a megduzzadt zselatint.
    Öntsük rá az aprított fehércsokoládéra, majd egy botmixer segítségével keverjük simára. A botmixer végét lepje el a csokis massza, és ne mozgassuk mixelés közben, ezzel elkerüljük a habosodást.
    Étefestékkel színezzük a masszát. Ha több színt szeretnénk használni, akkor osszuk szét a masszát és külön színezzük, de vigyázzunk, hogy az alapszínből (pl. világos rózsaszín) legyen a legtöbb mennyiségű glazúr.
    Hűtsük ki kb 34°C fokosra.

  6. 6. lépés

    A kifagyasztott tortáról vegyük le a karikát, és helyezzük egy nagyobb tálon elhelyezett széles pohár tetejére. (így lesz hova folynia a tükörglazúrnak.)
    Öntsük rá a glazúrt egyenletesen. Az alapszínből a legtöbbet, majd ha további színeket használtunk, akkor annak a tetejére öntsünk/csepegtessünk a többi színből is keveset.

  7. 7. lépés

    Hagyjuk egy kicsit csepegni, majd az aljáról a feleseleget egy kés segítségével távolítsuk el.
    Óvatosan tegyük át a tortát egy tortatálra.
    Tálalásig hűtőben tároljuk.

  8. 8. lépés

    TIPP:
    A márványos hatás érdekében egy kiöntő edénybe öntsünk a különböző színekből felváltva, több réteget egymás tetejére. Ebből az edényből öntsük a glazúrt a torta tetejére.

  9. 9. lépés

    TIPP:
    A tortánkat díszítsük Dr. Oetker szórócukorkákkal vagy habcsókokkal és aprított pisztáciával, friss gyümölcsökkel!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Hólabda torta

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás-mákos keksztorta

timer 310"
mood Könnyű
thumb_up 1

Citromtorta

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Mákos guba torta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Csokis-karamellás diótorta

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Vörösbársony torta

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lúdláb torta

timer 240"
mood Könnyű
thumb_up 2

Linzertorta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Laktózmentes Kókusztorta

timer 180"
mood Nehéz
thumb_up 0

Laktózmentes gesztenyetorta

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 1

Laktózmentes diótorta

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2

Laktózmentes Kókusztorta

timer 360"
mood Nehéz
thumb_up 7