Fehércsokis-epres sajttorta - Szűcs Réka - Ízből Tíz konyhájából
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

    Kekszes alap

    • zabkeksz - 150 gramm
    • vaj - 65 gramm

    Krémsajtos rész

    • krémsajt - 500 gramm
    • kristálycukor - 100 gramm
    • Tojás - 2 darab
    • Fehércsokoládé - 140 gramm
    • zsíros tejföl - 120 gramm

    Díszítés

    • Eper - 300 gramm

    Elkészítés:

    1. Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáöntjük az olvasztott vajat, összedolgozzuk.
    2. A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.
    3. A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
    4. A sajtkrémes részhez a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, majd elkeverjük. Végül a tejfölt és a felolvasztott, majd lehűtött fehércsokoládét is hozzáadjuk. Homogén masszává keverjük.
    5. A krémsajtos tölteléket a kekszes alapra öntjük.
    6. 50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.
    7. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.
    8. A kihűlt tortát éjszakára hűtőbe helyezzük.
    9. Másnap ízlés szerint a tortát friss eperrel díszítjük.

    Sütéshez