Feltöltve:

Fehércsokis-epres sajttorta - Szűcs Réka - Ízből Tíz konyhájából

timer 90
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Kekszes alap

zabkeksz150 gramm
vaj65 gramm

Krémsajtos rész

krémsajt500 gramm
kristálycukor100 gramm
Tojás2 darab
Fehércsokoládé140 gramm
zsíros tejföl120 gramm

Díszítés

Eper300 gramm

Sütéshez

Sütési idő 180 perc

Speciális

Elkészítés

1. lépés

Robotgépben a kekszet morzsává őröljük, hozzáöntjük az olvasztott vajat, összedolgozzuk.

2. lépés

A kekszet a tortaforma aljába nyomkodjuk egy evőkanál vagy pohár segítségével. A krém elkészítéséig a hűtőbe tesszük.

3. lépés

A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.

4. lépés

A sajtkrémes részhez a krémsajtot a cukorral habosra keverjük. Egyesével hozzáütjük a tojásokat, majd elkeverjük. Végül a tejfölt és a felolvasztott, majd lehűtött fehércsokoládét is hozzáadjuk. Homogén masszává keverjük.

5. lépés

A krémsajtos tölteléket a kekszes alapra öntjük.

6. lépés

50-60 perc alatt készre sütjük. Akkor van kész, amikor a külseje megszilárdult, de a közepe még kissé remegős.

7. lépés

Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

8. lépés

A kihűlt tortát éjszakára hűtőbe helyezzük.

9. lépés

Másnap ízlés szerint a tortát friss eperrel díszítjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 2
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem