Fehérborral párolt lazac, majonézes-diós zellersalátával
Fehérborral párolt lazac, majonézes-diós zellersalátával
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • babérlevél - 1 darab
  • dióbél - 15 dekagramm
  • Globus Majonéz - 2 dl
  • lazac filé - 60 dekagramm
  • zeller gumó - 70 dekagramm
  • száraz fehérbor - 3 dl

Elkészítés:

  1. A lazacfiléket sózzuk, borsozzuk, majd a vöröshagymás, babéros, felforrt fehérborba fektetjük és lassú tűzön 10-15 perc alatt, vastagságtól függően, egyszer megfordítva megpároljuk.
  2. A körethez a meghámozott zeller gumót csíkokra metéljük, sós, cukros, citromos vízben roppanósra főzzük, leszűrjük, kihűtjük és salátás tálba szórjuk.
  3. Most hozzáadjuk a durvára vagdalt diót, a majonézt, az aprított zeller zöldet, összeforgatjuk és lehűtjük.
  4. Tálaláskor a hideg salátát tányérra halmozzuk és ráfektetjük a párolt lazacszeletet.