Fehérboros vadgombaleves széles metélttel
Fehérboros vadgombaleves széles metélttel
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 liter
  • tejföl - 3 evőkanál
  • petrezselyemzöld - 0.5 csokor
  • Knorr Gombakrémleves - 1 csomag
  • fehér bor - 1 dl
  • só, bors - 1 csipetnyi
  • szárított tinóru - 5 dekagramm
  • szélesmetélt - 100 gramm

Elkészítés:

  1. Áztassuk be langyos vízbe a szárított gombát. Közben főzzük ki a széles metéltet 1 liter lobogó sós vízben.
  2. Keverjük el a lében csomómentesen a gombakrémlevest. Majd öntsük hozzá a bort . Főzzük tovább közepes lángon kb. 10 percig.
  3. Óvatosan adjuk hozzá kevergetve a tejfölt. Ízesítsük és tálaljuk a tésztával és frissen vágott petrezselyemzölddel.
  4. A gombát daraboljuk fel és főzzük meg 1 liter vízben.