Fehérboros sült pulyka
Fehérboros sült pulyka
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • füstölt szalonna - 5 dekagramm
  • aprított fokhagyma gerezd - 3 darab
  • napraforgóolaj - 2 evőkanál
  • pulykamell - 60 dekagramm
  • száraz fehérbor - 2 dl
  • fagyasztott hasábburgonya - 60 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke - 1 evőkanál

Elkészítés:

  1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a pulykahúst. Ezután Knorr Fűszerkeverékkell és majorannával ízesítjük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk és olajozott hőálló tálba szórjuk. Rárakjuk a pulykahúst, bort öntünk alá és 200 °C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig fólia alatt sütjük, időnként locsolgatjuk.
  3. Hasábburgonyával tálaljuk.