Feltöltve:

Fehérboros-spárgás csirkeragu

timer 30
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
petrezselyem zöld1 csokor
csirkemell filé2 darab
Knorr Tyúkhúsleveskocka2 darab
tejszín2 dl
gerezd fokhagyma1 darab
póréhagyma1 darab
fehérbor3 dl
spárga20 dekagramm

Fehérboros-spárgás csirkeragu a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Tegyünk fel vizet ízlés szerint választott köretünknek, javaslatunk rizs vagy főtt tészta, amit annak tasakján olvasott utasítások alapján készítsünk el.

2. lépés

A csirkemellet vágjuk csíkokra, közepes-nagy lángon egy kevés olajon pirítsuk meg. Eközben a póréhagymát karikázzuk fel, hámozzuk le a spárga alsó részét, vágjuk 2-3 cm-es darabokra.

3. lépés

A megpirult húst egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre egy tálra.

4. lépés

A visszamaradt zsiradékhoz adjunk egy evőkanál margarint. A póréhagymát adjuk hozzá és kis lángon fonnyasszuk 1-2 percig, vigyázzunk, ne pirítsuk, hagyjuk meg a kellemes, édeskés ízét. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, röviden forgassuk át, majd öntsük hozzá a bort. Forraljuk fel, adjuk hozzá a spárgát és a Knorr Tyúkhúsleves kockákat. Nagy lángon pár perc alatt puhítsuk a friss spárgát és forraljuk el a borból a víz nagy részét és az alkoholt.

5. lépés

Tegyük vissza a csirkét, öntsük hozzá a tejszínt és 1-2 perc alatt forraljuk össze. Szórjuk meg a ragut frissen vágott zöldpetrezselyemmel és/vagy vékonyra csíkozott pórhagyma zölddel.
Tálaljuk a közben elkészült körettel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem