Fehérboros-spárgás csirkeragu a Főételek kategóriában
Tegyünk fel vizet ízlés szerint választott köretünknek, javaslatunk rizs vagy főtt tészta, amit annak tasakján olvasott utasítások alapján készítsünk el.
A csirkemellet vágjuk csíkokra, közepes-nagy lángon egy kevés olajon pirítsuk meg. Eközben a póréhagymát karikázzuk fel, hámozzuk le a spárga alsó részét, vágjuk 2-3 cm-es darabokra.
A megpirult húst egy szűrőkanállal vegyük ki és tegyük félre egy tálra.
A visszamaradt zsiradékhoz adjunk egy evőkanál margarint. A póréhagymát adjuk hozzá és kis lángon fonnyasszuk 1-2 percig, vigyázzunk, ne pirítsuk, hagyjuk meg a kellemes, édeskés ízét. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, röviden forgassuk át, majd öntsük hozzá a bort. Forraljuk fel, adjuk hozzá a spárgát és a Knorr Tyúkhúsleves kockákat. Nagy lángon pár perc alatt puhítsuk a friss spárgát és forraljuk el a borból a víz nagy részét és az alkoholt.
Tegyük vissza a csirkét, öntsük hozzá a tejszínt és 1-2 perc alatt forraljuk össze. Szórjuk meg a ragut frissen vágott zöldpetrezselyemmel és/vagy vékonyra csíkozott pórhagyma zölddel.
Tálaljuk a közben elkészült körettel.