Feltöltve:

Fehérboros-paradicsomos kagyló crostinivel

timer 30
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom3 darab
petrezselyemzöld2 evőkanál
olívaolaj125 milliliter
fokhagymagerezd3 darab
Knorr Zöldségleveskocka1 darab
chilipaprika2 darab
pirítós16 darab
kagyló1 kilogramm
száraz fehér bor2 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Alaposan mossuk meg és tisztítsuk meg a kagylókat.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Tegyük a kagylókat egy lábasba 3 kanál olívaolajjal és egy gerezd fokhagymával. Öntsük bele a bort, majd fedő alatt főzzük kb. 6-8 percig, néha megrázva az edényt.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    Miután megfőtt, szedjük ki a kagylók húsát és tartsuk lefedve. Vágjuk apróra a fokhagymát és a chilit. A paradicsomokat forrázzuk le, húzzuk le a bőrét és kockázzuk fel.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    Öntsük a maradék olívaolajat a serpenyőbe, adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a petrezselymet, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a Zöldségleves-kockát. Pároljuk 10 percig.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Adjuk hozzá a kagylóhúst és keverjük össze. Pirítóson tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek