Fehérboros-kakukkfüves karaj
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • csont nélküli hosszúkaraj (legjobb a nyak/tarja felől eső része ) - 80 dekagramm
  • Globus Mustár - 1,5 evőkanál
  • Knorr Grill Páckeverék - 1 tasak
  • kakukkfű - 10 gramm
  • újhagyma - 2-3 darab
  • száraz, gyümölcsös karakterű fehérbor (Sauvignon Blanc vagy Irsai Olivér) - 2 dl
  • Olaj - 5 evőkanál
  • Só - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A kakukkfűvet és a durvára vágott újhagymát tegyük egy kis lábosba, adjuk hozzá az 1 tk sót, öntsük fel a fehérborral és lassú tűzön, időnként megkeverve forraljuk be a felére (kb. 10 perc). Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Keverjük el a Knorr Grill Páckeveréket az olajjal és a Globus Mustárral. Öntsük hozzá a fűszeres borredukciót.
  3. Kenjük be alaposan a hússzeleteket, majd öntsük rájuk a maradék pácot, rázzuk jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.
  4. Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.
  5. A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn megforgatva süssük 8-10 percig.Tipp: - Ne tegyünk túl sok hússzeletet a grillrácsra, hogy maradjon hely a hússzeletek mozgatására, amikor a kicsepegő zsiradék miatt lángra kap a parázs. Ügyeljünk, hogy a hússzeleteket ne érje közvetlen láng. - Ebben a pácban a sertéstarja és a borjúnyak is kiváló ízű lesz.