Feltöltve:

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

csont nélküli hosszúkaraj (legjobb a nyak/tarja felől eső része )80 dekagramm
Globus Mustár1,5 evőkanál
Knorr Grill Páckeverék1 tasak
kakukkfű10 gramm
újhagyma2-3 darab
száraz, gyümölcsös karakterű fehérbor (Sauvignon Blanc vagy Irsai Olivér)2 dl
Olaj5 evőkanál
1 teáskanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A kakukkfűvet és a durvára vágott újhagymát tegyük egy kis lábosba, adjuk hozzá az 1 tk sót, öntsük fel a fehérborral és lassú tűzön, időnként megkeverve forraljuk be a felére (kb. 10 perc). Szűrjük le, hagyjuk kicsit hűlni.

  2. 2. lépés

    Keverjük el a Knorr Grill Páckeveréket az olajjal és a Globus Mustárral. Öntsük hozzá a fűszeres borredukciót.

  3. 3. lépés

    Kenjük be alaposan a hússzeleteket, majd öntsük rájuk a maradék pácot, rázzuk jól össze, hogy a pác mindenhová elérjen. Lefedve, hűtőben pácoljuk 1 éjszakán keresztül.

  4. 4. lépés

    Sütés előtt 1 órával vegyük ki a húst a hűtőből.

  5. 5. lépés

    A jól lecsepegtetett hússzeleteket közepesen erős parázs felett, sűrűn megforgatva süssük 8-10 percig.

    Tipp:
    - Ne tegyünk túl sok hússzeletet a grillrácsra, hogy maradjon hely a hússzeletek mozgatására, amikor a kicsepegő zsiradék miatt lángra kap a parázs. Ügyeljünk, hogy a hússzeleteket ne érje közvetlen láng.
    - Ebben a pácban a sertéstarja és a borjúnyak is kiváló ízű lesz.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Lime-korianderes csirkemell

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Mustáros-rukkolás húsgolyók

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Fehérboros-kakukkfüves karaj

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

BBQ oldalas

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0

Hamburger

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 9